Over ons

Over ons

Bij Moving Dogs draait het om de hond. De bedoeling is dat deze zich beter gaat voelen. In de behandeling is dan ook alles daarop gericht. Geeft de hond aan de massage onprettig te vinden, of pijnlijk, passen we de behandeling daarop aan of stoppen we de behandeling in zijn geheel. Als tijdens het voorgesprek of in het begin van de massage blijkt dat de hond mogelijk een onderliggende aandoening heeft, waarbij massage niet of zelfs contraproductief werkt, zullen we de behandeling staken en adviseren om eerst een dierenarts of hondenorthopeed te bezoeken. Hier geldt de regel, bij twijfel, niet inhalen.

We stellen geen diagnoses, geven geen medische behandelingen, dus daarvoor is altijd een dierenarts noodzakelijk. Massage is ook nooit een vervanger voor een behandeling bij de dierenarts, maar kan hooguit aanvullend zijn. Twijfelt u aan de gezondheid van uw hond, maak dan altijd eerst een afspraak met uw DA. De behandeling vindt plaats bij de hond thuis. Dit om overmatige stress van reizen en/of een andere omgeving te reduceren. We hebben veel ervaring met honden, dus zijn niet snel bang. Is uw hond geneigd tot 'sneppen' of angstbijten, verzoeken we u eventueel een snuitkapje te gebruiken.

De eigenaar/verzorger van de hond kan tijdens de hele behandeling aanwezig blijven. Alhoewel massage voor veel honden een verlichting van eventuele klachten of pijn kan betekenen, is er zeker geen 100 procent garantie dat de behandeling altijd aanslaat. Dat moet uit de praktijk, vaak ook pas in de dagen erna, blijken.

Wie ben ik

Ik ben Maureen Swart en ik ben opgegroeid met honden. In het verleden heb ik altijd honden gehad met een “rugzakje”, maar 8 jaar geleden heb ik mijn hart verloren aan een speciaal Portugees ras “Barbado da Terceira”. Inmiddels hebben wij er vier, waaronder een pup uit eigen nest. Met uitzondering van Fada Sininho showen wij met de honden. De eerste paar jaar alleen in Portugal en sinds 2016 ook in Frankrijk. In 2019 kwamen Nederland en België erbij.

Wat ik heel belangrijk met showen vind is dat mijn honden het leuk vinden en dat zij allen goed in hun velletje zitten, zowel mentaal als fysiek. Dit kregen wij redelijk goed voor elkaar met genoeg beweging (mushing)en hersenwerk, maar toch mistte ik iets. Ik merkte dat als ik een beetje aan het masseren was, mijn honden ook rustiger werden en anders gingen bewegen. Dat was voor mij het punt om een goede opleiding te gaan volgen voor honden (sport)masseur.